Czwartek, 25 maja, imieniny Borys, Magda, Maria-Magdalena Bądź na bieżąco DODAJ DO ULUBIONYCH SKONTAKTUJ SIĘ
Z NAMI
RADIO FACEBOOK
TROPEM SRELA
GRA
Kulinarne spotkanie z Prowansją w Hotelu pod Orłem!
Kulinarne spotkanie z Prowansją w Hotelu pod Orłem!
A A A
W dniach 22.04 - 1.05.2017 Hotel Pod Orłem będzie gościł rodowitych Mieszkańców Prowansji, którzy zaprezentują w tym czasie tradycyjną kuchnię, sztukę oraz muzykę rodem z Prowansji!
Ogromne znaczenie ma fakt, że jeden z kucharzy został odznaczony Gwiazdką Michelin!
Dodano: 21.04.2017

Poniżej przedstawiamy skład grupy z Prowansji:

- Jean Marc Larrue - członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji.

- Rene Verges - również członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin (przewodnika kulinarnego kuchni francuskiej, który przyznaje gwiazdki za szczególne osiągnięcia w dziecinie kuchni francuskiej)

- Jean-Luc Ansaldi - muzyk gitarzysta
- Barbara Lartigaud - wokalistka
- Boris Belz - Akordeonista

- Frederique Martin - reporter video

- Maniachi - fotograf, reportaz foto

- Suissard  i A.M. Mouet - odpowiedzialni za obrazy  eksponaty


PROGRAM TYGODNIA PROWANSALSKIEGO:

OD PONIEDZIAŁKU 24.04.2017 DO NIEDZIELI 30.04.2017 w Restauracji "Pod Orłem" funkcjonować będzie dodatkowa karta menu pod nazwą "SMAKI PROWANSJI". Szefowie kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin) skomponowali tradycyjne, prowansalskie menu:

*
PRZYSTAWKA
Kwiaty cukinii faszerowane musem z ryb, podane z kremowym sosem szafranowym i julienne
z cukinii w słonecznym sosie pomarańczowym.

*
ZUPA
Francuska zupa rybna podana ze złocistymi grzankami w kompozycji sosu czosnkowego rouille.

*
DANIE GŁÓWNE
Soczysta polędwica wołowa z foie gras w akompaniamencie sosu puccini.

*
DESER
Aromatyczna gruszka w karmelowym sosie.


W PIĄTEK, 28.04.2017 o godzinie 19:30 w Pubie "Pod Orłem" odbędzie się koncert w składzie:
- Jean-Luc Ansaldi muzyk gitarzysta
- Barbara Lartigaud vokalistka
- Boris Belz Akordeonista

Wstęp na koncert - wolny.

W NIEDZIELĘ, 30.04.2017 o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ.


PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ" 

- menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin)

- menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej)
- prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista)
- degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne
- LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji
- wystawa fotografii i obrazów
- dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci

Koszt udziału w bankiecie: 59 zł/os dorosła; 15 zł/dziecko (MENU KIDS)


*Rezerwacja miejsc na bankiet oraz więcej informacji o tym wydarzeniu: 58 736 66 01,
email:
biuro@hotel-podorlem.com
*Bilety w cenie 59 zł do nabycia również na: biletyna.pl, kupbilecik.pl oraz w Recepcji Hotelu "Pod Orłem".